Hirdetés

vS Standard meta jelentés: Rank 15-től Legendig egy deck uralja a laddert

Még mindig elképesztő számokat generálnak a Shaman deckek.

Hirdetés

December 10-én megérkeznek a Descent of Dragons új lapjai, ezzel egy időben a 23 Wild lap is elegánsan távozik Standardból. Addig még van nagyjából egy hónapunk, amíg élvezhetjük ezt a "csodálatos" metát, ami a Shaman rajongóknak, az "Második aranykor" néven vonulhat be a történelembe. Elemeztük a ViciousSyndicate legfrissebb Standard meta jelentését!

Népszerűség

Minimális elmozdulás érzékelhető csak, de még mindig messze a legnépszerűbb hős Thrall. A Shamannak a Quest és Aggro verziója is népszerűbb, mint a többi Class legnépszerűbb változata, ami jól mutatja, hogy mennyire egysíkú most Rankedezni. Nem is csak Legenden belül állnak fenn ezek az őrületes különbségek, hanem a ladder minden pontján hasonlóak a trendek. A Warlock szenved, a  Warrior csak Legendben képes valamit alkotni, a Druid viszont előrelépett, köszönhetően az újabb Quest hullámnak.

Matchupok

Az Aggro Shamanra gyakorlatilag egyetlen ellenszer van, de a Control Warrior meg minden olyan ellenféltől kikap, aki képes nagy mennyiségű value-t generálni. 22-es csapdája, amit át kell élniük Garrosh rajongóinak, szerencsére más Control deck labdába sem tud rúgni, hiába egész népszerű a Resurrect Priest és a Highlander Mage is. A Rogue-ok meglepően jól teljesítenek, de itt is csak a Tempo típussal kell számolni.

Erősorrend

A ladder minden pontján az Aggro Shaman van az élen, de nem sokkal marad el tőle a Quest Shaman és a Secret-Highlander Hunter sem. A Quest paklikból még a Druid képes értékelhető teljesítményt nyújtani, a Rogue inkább csak versenykörülmények közé választható. Egészen elképesztő, hogy két teljes hónapot is megélhet ez a meta, általában a közösség hangjára szokott hallgatni a Blizzard, ezúttal azonban tűrnünk kell a Shamanstone-t még legalább egy teljes hónapig.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Milyen év volt 2018 ?

  • 50 %
  • 50 %
  • 0 %
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/clients/client0/web16/web/application/modules/desktop/models/Vote.php on line 17

Ezeket olvastad már ?